Därför röstar jag Pirat!

Därför röstar just jag piratpartiet i riksdagsvalet 2010:

Inledning:

Piratpartiet tar upp och river i de frågor och lagar som inget annat parti vill rota i. Antingen för dom skäms över det dom faktiskt någon gång röstat igenom eller för att dom inte har någon som helst grundläggande kunskap om det demokratiska samhället.

Kort fakta om Piratpartiet:

Piratpartiet bildades 1 januari år 2006 i anknytning till FRA-lagen då partiet hade en fråga. Slopa den med den grundtanke bakom att ha som privatperson ett privatliv, en integritet. Hösten 2006, The pirate bay razzian, Piratpartiet tog ställning till två till frågor som har stark relation till Privatlivet, Dvs. delad kultur och Fri kunskap.

Detta är min åsikt på detta:

Det är det här som de nuvarande riksdagspartierna har totalt glömt bort när dom satt alla nya lagar dvs. FRA, IPRED, Datalagringsdirektivet och kanske även ACTA.

Fra (försvarets radioanstalt): att kort och gott använda sig av signalspaning för att förhindra terrorism och andra hot mot Sveriges rikes land. I teorin funkar detta skapligt bra men inte i praktiken. Att upprätta en mast någonstans i Sverige och spana med hjälp av elektronisk väg yttre hot via avlyssning av E-post, Telefoni och andra kontaktsätt. Hela privatlivet rivs upp för den oskyldiga som blir utsatt för detta.

IPRED: står egentligen för ”International Property Rights Enforcement Directive”. Lagen som väldigt förkortat tillåter skivbolag och andra medier/företag som har någon av form kulturella drag att spana och leta efter personer som har illegala kopior (som dom har upphovsrätt till) av t.ex. en skiva/film. Ett hinder mot spridande av kultur vilket kan resultera att det bara finns regional kultur, den internationella kulturen existerar inte.

Datalagringsdirektivet: variant 2.0 av FRA-lagen, bygger på trafikanalys och övervakning på internationell nivå. de med hjälp av datalagringsdirektivet kan man bokföra och kartlägga vart en specifik person befinner sig samt ta reda på deras vänskapskretsar, om dom har medlemskap i en specifik grupp. Skulle kunna tänka sig att Datalagringsdirektivet ger uppdrag till FRA som unför det på regional nivå.

ACTA: Handelsavtalet avser att slå ner på innehav av piratkopierat material genom starkt integritetskränkande metoder som drabbar alla över hela linjen. Gränskontroller där resenärernas mp3-spelare och datorer undersöks, konfiskering av teknisk utrustning, förbud mot regionsfria dvd-spelare och avstängning av internet-abonnemang som misstänks ha använts för illegal fildelning. Sökfunktioner och länkningar som kan leda till upphovsrättsskyddat material ska förbjudas. Kulturell spridning kommer att straffbeläggas, oavsett om individuella upphovsrättsinnehavare delat med sig av material själva. Avtalet genomförs helt utan insyn eller demokratisk process.

Samtliga av dessa lagar förhindrar ett demokratiskt samhälle på ett eller annat sätt. Först och främst Integriteten, Ett demokratiskt samhälle bygger på att varje enskild individ i det demokratiska samhället skall få ha sin egen åsikt och ett eget skyddat liv, Det bygger även på att alla skall få ta del av den kultur och kunskap som det demokratiska samhället erbjuder och bygger på. Om ni nu tänker efter va de lagarna jag tidigare pratade om står för så kan ni nog direkt se att det strider mot de demokratiska samhället och framförallt Sverige Rikes grundlagar.

Dessa nya regler förhindrar även utveckling, spec. med patent. De stora länderna Indien och Kina är de mest industriella länderna i världen för närvarande och släpper ut tusentals ton CO2 (koldioxid) mm. (miljönegativa avgaser och gifter). Detta på grund av att Deras stora industri bygger på olika former av patent. De har inga som helst rättigheter till att utveckla sin industri till ett mer miljövänligt samhälle. Dom har heller inga som helst pengar till det då patentet har en kostnad som strider långt över miljardbelopp per år.

Patentet hindrar även den medicinska utvecklingen som i sin tur hindrar forskare mf. Att kunna framställa botemedel och vaccin mot sjukdomar. Det nuvarande patentet ligger på 20 år plus att de kan begära 5 år extra. De 5 åren extra är inget ovanligt att de medicinska företagen använder då de på det sättet hindrar andra från att utveckla samma sak

Jag skulle kunna hålla på med olika anledningar i timmar och det skulle bara i slutändan bara bli jobbigt att läsa. Har ni några frågor eller vill ni att jag skall ge en förklaring så gör jag glädjeligen det. Annars. På återseende!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: